Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

ODSCSSD3

2. 11. 2010 10:24
je to velka skoda... tento projek je nedopracovan

a dle tohoto a jineho clanku uplne zmrven.

Pritom by pojistovny usetrili miliardy. kdyby mel elektronickou knizku kazdy, a predevsim kazdy doktor by musel do ni povinne psat..

Nebot doktori si moc radi uctuji neco co neprovedli a lide zas radi takovou vec nahlasi pojistovne...

0 0
možnosti
PS

kvestor1

8. 11. 2010 12:41
Re: je to velka skoda... tento projek je nedopracovan

R^

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

2. 11. 2010 9:47
Takovou vec provozuje zcela bez nejake licencni kontroly

soukroma firma??

Bozinku...a to jim nekdo ta data dobrovolne sveri? Ani nahodou!

Je to sice zajimavy napad, ale to by to musel do roku vzit, nejake firme k implementaci sverit a nakladani s daty garantovat stat.

Soukrome firme nikdy v zivote - a pokud vase data prodala, je potreba podat na ne trestni oznameni. Protoze to neni zadna "spoluprace", ale naprosto jednoduchy prodej vasich dat. Oni na tom vydelaji, vas budou akorat obtezovat dealeri, pricemz se data mohou dale nekontrolovatelne sirit.

0 0
možnosti

martin013

2. 11. 2010 9:13
IZIP a jeho dealeři

Zde přikládám odkaz na článek, který jsem o praktikách dealerů IZIP před časem na blogu iDnes napsal: http://sik.blog.idnes.cz/c/159680/Nechces-IZIP-Tak-jsi-kreten.html#t2, kromě toho v textu poukazuji na nebezpečí s IZIPem spojenými a na neprůhledný způsob zabezpečení dat, o kterém  se na webu IZIPu dozvíte jenom to, že "data jsou zabezpečena těmi nejmodernějšími způsoby". Kdo nevěří, ať tam běží.....

0 0
možnosti
SM

stana1

2. 11. 2010 8:33
Projekt IZIP

jako vize je perfektní, ale jako vše nové se to musí pořádně ošetřit. I já jsem v IZIPU cca 5 měsíců. Přihláška přes NET a přihlašovací údaje údaje mi došly za dva dny., ale nějak se mi nepodařilo rozhýbat z nabídky třeba seznam provedených úkonů atd.

Tváři se to, že se data načítají, ale mně vždy po 20 min. dojde trpělivost.

0 0
možnosti
R

rony100

2. 11. 2010 8:55
Re: Projekt IZIP

stejně perfektní jako vize komunizmu ;-D

0 0
možnosti
IM

motiva

2. 11. 2010 8:27
teď se teprve dozvídám,

že ti vlezlí hošíci s manýry prodejců laciných vońavek, co tady celé léto otravují v podchodu a pokřikují na mě "paní u jaké jste pojišťovny" ,nabízejí elektronickou zdravotní kartu8-ojá myslela, že to budou nějací nadhaněči nové zdravotní pojišťovny, která shání klienty zoufale kde se dá, a ejhle ona VZP, no ještě že u ní nejsem:-/

0 0
možnosti
N

Narhea

3. 11. 2010 23:37
Re: teď se teprve dozvídám,

jo taky jsem koukala, kdyz po mne ten pan, co vnucuje veci chtel "jenom" osobni udaje a nechtel mi prodat vonavku, popr. nabidnout vyhodny tarif ........ I tak jsem ho slusne odmitla....

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

1. 11. 2010 23:22
ja se zneuziti udaju bal

(samozrejme jen teoreticky, nejsem u VZP), ale cekal jsme neco rafinovanejsiho a ne tak primocareho :-). I kdyz to muze byt jen bonus :-)

0 0
možnosti
RH

Radek_Hr

1. 11. 2010 23:06
:o))

Tomáši, zajimavy edukativni prispevek, ale o tom psaval uz stary pan Orwell. Nicmene faktem je, že naše republika je účelovým spiknutím ekonomů, právníků a politiků.

Data jim jen slozi... ale stejne je z nas dostanou:o))):-P:-P:-P

0 0
možnosti
M

My.WinCleaner

1. 11. 2010 23:37
Re: :o))

Co znamená výraz "edukativní"? Mohl by mě někdo vzdělat? To asi někdo vymyslel, aby prosté věci zněly odborně. Jinak od článku jsem čekal přece jenom něco drsnějšího, a on autor přišel jen  o kontaktní údaje.

0 0
možnosti
P

pteryx

1. 11. 2010 21:59
doktoři jsou počítačově negramotní,

kdyby věděli o co jde, tak by na takovou věc vzhledem k Hippokratově přísaze nikdy neměli přistoupit. Pro ně je "počítač" černá skříňka. Je fajn, že když zmáčknete tlačítko označené jako DVD, tak vyjede ven ten stojánek na kávu.

Doktoři často nejsou schopni logicky myslet, vlastně to mají zakázané, protože musí pacienty léčit ověřenými postupy a ne z nich dělat pokusné králíky. Pár doktorů co to nedokázalo překousnout prý dokonce zmutovalo na léčitele, ale od toho je tu spolek Sisyfos, aby to dali odpadlíkům sežrat.

Jistě by se dalo udělat bezpečné úložiště dat, ale to by muselo být postavené na úplně jiných principech a nemohl by do něj být přístup z kdejakého pécéčka běžícího na windowsech. Mimochodem, je nepředstavitelné, že by státní správa cosi takového dovolila, jak je někde hromada dat, tak tam musí Velký Bratr zadní vrátka - kvůli terorismu a tak.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

1. 11. 2010 23:38
Re: doktoři jsou počítačově negramotní,

Bezpecne uloziste dat problem neni. U pristupu nezalezi na OS, protoze logicky by to byla aplikace pristupna pres web (ideal - multiplatformni, dostupne odevsad, teoreticky i z mobilu - pokud by to nevyuzivalo nejakou javu apod.). Tento pristup muze byt dostatecne bezpecny a robustni.

Stejne tak by nemusela byt zadni vratka pro statni spravu. Alespon nevim, ze u nas by se neco takoveho praktikovalo (v USA uz davno, ale v tomto jsme, nastesti, sto let za opicema).

Prusvih v tomhle reseni je jednak prihlaseni - musi to byt kratke heslo (PIN), aby si ho prumerni  lidi byli schopni zapamatovat. Pripadne si heslo zvoli uzivatel a bude to krestni jmeno, datum narozeni, jemno manzela/ ditete apod. Takze snadlo prolomitelne brut forcem nebo socialnim inzenyringem.A megaprusvij je master-key v podobe karet zachranky - ty se zakonite budou ztracet a ceka bezpecnost je .... no, presne tam.

0 0
možnosti
B

benito.juarez

1. 11. 2010 21:40
Nechápu, proč se takové věci domlouvají na ulici.

Klidně se na to může zeptat přímo můj doktor nebo moje pojišťovna, ne?

0 0
možnosti
RK

romualda

1. 11. 2010 22:09
Re: Nechápu, proč se takové věci domlouvají na ulici.

Chtějí, aby se to co nejvíc rozšířilo mezi lidi a doktoři na to obvykle nemají čas, aby to vypisovali.

0 0
možnosti
L

Leff

1. 11. 2010 20:32
mrtvý to ještě neni

ředitelka jedný pražský nemocnice chce aby všichni doktoři měli přístup do IZIP, takže projekt evidentně ještě dýchá.. nebo aspon jeho resuscitace trvá.. ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2860x
Get psyché, get overdrive. Informace chtějí být svobodné. Cyberpunk Cowboy. Noir Desire.

https://labka.cz/

Prosím podpořte BTC: 16mfnfnypJAnWSKBgAQtVB6egxKfEGjvK8