Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Otevřený dopis žádající omluvu České Televize

Otevřený dopis žádající omluvu České Televize za chování jejich zaměstnanců zaslaný na adresu radact@ceskatelevize.cz

 


Dorby den,
vzhledem k udalostem z poslednich nekolika dni bych si rad stezoval na chovani novinaru Ceske Televize a na jejich ucast na plavbe lidi extremistu do Izraelske namorni blokady.
Musim rict, ze at uz souhlasim nebo nesouhlasim s Izraelskym utokem na lode plujici do namorni blokady, kterou Izrael blokuje pristup do pasma Gaza, zcela rozhodne protestuji proti ucasti novinaru na plavbe.
Svou ucasi novinari schvalili konani "mirovych protestantu", protoze se vlastne k jejich konani pripojili a zvysili tak pocet "protestujicich" na palubach lodi, zaroven tak ze sebe udelali mozny cil utoku, ktery nakonec opravdu probehnul.
V konecnem dusledku se tak Cesti novinari, zastupujici Ceskou Televizi, stali jakymisi sebevrazednymi utocniky, kteri se pridali na stranu terroristu nesoucich bombu. Nebyla to samozrejme [a nastesti] bomba opravdova, ale bomba informacni.
Popravde vubec nechapu, jak je mozne, ze novinari dobrovolne nastoupili na lod, ktera mela za cil porusovat zakon a potencionalne mohla ohrozit bezpecnost nejen posadky, ale i mista, kam mela doplout. To si byli opravdu tak jisti, ze v podpalubi nejsou napriklad vybusniny? Byli si jisti, ne nekdo z posadky neprovede sebevrazedny utok, aby na cely protest upozornil?
Nasedli by snad novinari Ceske Televize do dodavky nalozene trhavinami, ktera by mirila k ambasade USA nebo Izraele, jen aby podali svedectvi o tom, jak se citi "protestujici" pred tim, nez dodavka vybuchne a usmrti nekolik desitek lidi v okoli, jako i svou posadku? Nasedli by novinari Ceske Televize do letadla, ktere se pokusi narusit vzdusny prostor napriklad mesta Washington ci New York a jako takove bude zrejme sestreleno?
Nejen, ze tak novinari ohrozili sebe same, ale zaroven ohrozili dobre jmeno Ceske Republiky, ktera usty ministra zahranicnich veci potvrdila legitimnost chovani Izraelskych ozbrojenych slozek vuci "flotile" lodi protestujicich, ktera porusila nekolik zakunu a ilegalne vstoupila do namorni blokady.
Ceska Televize by se mela vyvodit dusledky z chovani svich novinaru a sankcionovat nejen je, ale i  Michala Petrova, jako sefredaktora, ktery se k cele kauze vyjadroval a zadal na misnistru Janu Kohoutovi, aby protestoval proti vyhosteni novinaru z Izraele.
Zaroven povazuji za slusnost, aby se Ceska Televize omluvila divakum a platcum koncesionarskych poplatku za neeticke a nezodpovedne chovani svojich zamestnancu, kteri zcela bezprecedentne svou ucasti na "mirovem protestu" porusili princip neutrality novinaru a medii vseobecne, pouzili verejne penize na podporu jedne strany konfliku a ohrozili sve zivoty stejne jako dobre jmeno Ceske Televize a Ceske Republiky.
Prosim o odpoved a pokudmono i o oficialni vyjadreni Rady Ceske Televize pro media.
S pozdravem,
Tomas Petru

Dobrý den,

vzhledem k událostem z posledních několika dní bych si rád stěžoval na chování novinářů České Televize a na jejich účast na plavbě extremistů do námořní blokády.

Musím říct, že ať už souhlasím nebo nesouhlasím s Izraelským útokem na lodě plující do oblasti námořní blokády, kterou stát Izrael uzavírá přístup do pásma Gaza, zcela rozhodně protestuji proti účasti novinářů na plavbě samé.

Svou účastí totiž symbolicky schválili konání "mírových protestujících", protože se vlastně k jejich konání připojili a zvýšili tak počet protestujících na palubách lodí, zároveň ze sebe udělali možný cíl útoku, který musel zákonitě nastat, díky tomu že se lodě chystaly porušit zákon. V konečném důsledku se tak Čeští novináři, zastupující Českou Televizi, stali jakýmisi rukojmími sebevražedných útočníků, nebo se vlastně spíše přidali k sebevražedným teroristům nesoucím bombu. V tomhle případě se naštěstí nejednalo o bombu opravdovou, "jen" jen o bombu informační.

Popravdě vůbec nechápu, jak je možné, že novináři dobrovolně nastoupili na loď, které měla za cíl porušovat zákon (díky čemuž sami jednali proti zákonu) a potenciálně mohla ohrozit bezpečnost nejen posádky, ale i místa, kam měla doplout. To si byli opravdu tak jisti, že v podpalubí plavidel nejsou například výbušniny? Byli si jisti, že někdo z posádky neprovede sebevražedný útok, nebo je nevezme za rukojmí, jen aby na celou plavbu upozornil? Nastoupili by snad novináři České Televize do dodávky naložené trhavinami, která by mířila k ambasádě Spojených Států nebo Izraele, jen aby podali svědectví o tom, jak se cítí "protestující" před tím, než dodávka vybuchne a usmrtí několik desítek lidí v okolí, stejně jako svou posádku? Nasedli by novináři České Televize do letadla, které se pokusí narušit vzdušný prostor například nad Washingtonem a bude tedy pravděpodobně sestřeleno?

Nejen, že svým nezodpovědným chováním novináři ohrozili svou bezpečnost, ale zároveň ohrozili dobré jméno České Televize a její neutralitu, jakož i dobré jméno České Republiky jejíž pasy z nich činí její občany a jako takoví by se měli chovat v zahraničí tak, aby svou zemi nehaněli.

Ministr zahraničních věcí potvrdil legitimnost celé akce proti demonstrantům a je tedy až trapné, aby šéfredaktor Michal Petrov požadoval oficiální stížnost na vyhoštění novinářů i Izraele. Popravdě měli by být zřejmě rádi, že Izraelské bezpečnostní složky se nepokusily lodě "mírotvůrců" rovnou potopit například za pomoci raket.

Žádám, aby čeká televize vyvodila důsledky z neetického a nezodpovědného chování svých zaměstnanců a jejich nadřízených. Žádám, aby se Česká Televize omluvila nejen svým divákům, koncesionářům, ale také státu Izrael a tyto omluvy považuji za projev základní slušnosti veřejnoprávního média, které by mělo být neutrální a objektivní.

Tento otevřený dopis bude ihned po odeslání zároveň zveřejněn na blogu s adresou http://petru.blog.idnes.cz, zároveň vás také prosím o odpověď, která bude následovně zveřejněna tamtéž.

S pozdravem,

Tomáš Petrů

 

Autor: Tomáš Petrů | sobota 5.6.2010 19:50 | karma článku: 37,62 | přečteno: 3291x
  • Další články autora

Tomáš Petrů

Jak jsem sel s kuzi na trh aneb proc se zastavas Babise

Na tenhle text se budu dale odkazovat v diskuzich, kdyz se me budete ptat "proc se zastavas Babise?". Jdu s kuzi na trh a zcela jasne si uvedomuji, ze mnoho z vas text ani nedocte. Kazdopadne vezte,...

20.8.2017 v 8:23 | Karma: 23,42 | Přečteno: 1101x | Diskuse| Politika

Tomáš Petrů

Proč z nás veřejnoprávní media dělají piráty?

Taky jste se těšili na Den Trifidů jako Knihu na pokračování ve zpracování veřejnoprávní stanice ČRO?

12.8.2017 v 18:23 | Karma: 22,35 | Přečteno: 1240x | Diskuse| Kultura

Tomáš Petrů

Labka : Hackerspace Ostrava [#1]

Dil 1. Kdo jsem a jak to cele zacalo : Kdo muze byt clovek, ktery zalozi hackerspace? Proc to nekdo udela? Proc se nekdo prestehuje z Prahy do Ostravy. Proc takovy clovek nerad slysi slovo "ajtak"? Uvodni dil serialu...

18.12.2016 v 2:32 | Karma: 15,75 | Přečteno: 658x | Diskuse| Občanské aktivity

Tomáš Petrů

Proc bych tu radej mel Americke vojaky nez Ruske

Asi jste si vsimli, ze jsem se zamiloval do Ameriky a do Americkeho snu, a mam dojem, ze to musim vysvetlit, protoze zazivam to, ze semnou hodne lidi nesouhlasi [vetsina z nich v USA nikdy nebyla], navic vetsina z nich tvrdi, ze A

4.6.2014 v 18:55 | Karma: 19,05 | Přečteno: 809x | Diskuse| Občanské aktivity

Tomáš Petrů

Aktualizace Červen 2013- RIP/Hledá se kamarád : Prosím o pomoc !!!

Aktualizace Červen 2013: RIP Petře (Balů), když tohle píšu, už vím, že mi hrozně moc chybíš. Odpočívej v pokoji bráško a můj reverzní jmenovče. Hledám kamaráda, stejně jako jej již hledá Policie České Republiky. Odešel z domu bez

31.5.2013 v 21:00 | Karma: 36,22 | Přečteno: 5010x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2860x
Get psyché, get overdrive. Informace chtějí být svobodné. Cyberpunk Cowboy. Noir Desire.

https://labka.cz/

Prosím podpořte BTC: 16mfnfnypJAnWSKBgAQtVB6egxKfEGjvK8